sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Tyrnijäätelöä ja tyrni-kinuskikastiketta

 Tyrnijäätelö 
4 pientä annosta

3 kananmunan keltuaista
1 dl sokeria
2 dl kermaa
1 dl makeuttamatonta tyrnimehua
vähän yli puolet kinuskista

Tyrnikinuski Jauhoton taikina- blogista
2 dl  fariinisokeria
1 dl kuohukermaa
1 dl makeuttamatonta tyrnimehua

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa myös kerma vaahdoksi. Lisää tyrnimehu keltuais-sokerivaahtoon. Kääntele joukkoon myös kermavaahto. Laita seos joko jäätelökoneeseen tai pakastimeen. Muista sekoitella pakastimessa olevaa jäätelöä välillä muutaman kerran.

Tee sitten tyrnikinuski. Laita ainekset kattilaan ja keittele matalalla lämmöllä reilut puoli tuntia. Anna jäähtyä. Lisää jähmeän jäätelön joukkoon tyrnikinuskia raitoina, anna jähmettyä vielä pakastimessa (myös jäätelökoneessa valmistettu jäätelö).

Tarjoa jäätelö tuuteista, koristele kinuskilla ja strösseleillä. 


Pakastimessa jäätelön valmistumiseen menee n. 5-6 tuntia, jäätelö on parhaimmillaan kun se on vielä vähän pehmeää. Tämä jäätelö on aivan tajuttoman hyvää, tuskin olen syönyt koskaan parempaa. Annos on melko pieni, mutta niin aromikas ja tuhti, että riittää hyvin pieneen herkkuhetkeen. Vaikka tyrnin maku oli melko voimakas, myös lapset söivät omat annoksensa alta aikayksikön ja pitivät suuresti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti